No 11. oktobra kultūras pasākumi var notikt tikai “zaļajā režīmā”

No 11. oktobra valstī pēc Valdības lēmuma tiek izsludināta ārkārtējā situācija. Kultūras jomā epidemioloģiskās drošības prasības šajā laikā pārsvarā paredz darbību “zaļajā” – drošajā režīmā, kad pasākumi un kultūras pakalpojumi klātienē būs sniedzami un pieejami tikai ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu.

Nosacījumi stāsies spēkā 11. oktobrī, šobrīd plānots, ka tie ilgs līdz 2022. gada 11. janvārim. Jaunie nosacījumi attiecībā uz publiskiem kultūras pasākumiem stāsies spēkā pēc pārejas posma – tas noteikts līdz šī gada 18. oktobrim un attieksies tikai uz pasākumiem, kas izsludināti līdz šī gada 8. oktobrim. Pārejas posmā notiekošajos pasākumos, kuros nav ierīkotas fiksētas sēdvietas, visiem apmeklētājiem būs jālieto FFP2 respiratori.

Maksimālais pieļaujamais apmeklētāju skaits kultūras pasākumos turpmāk noteikts līdz 1 000 personām, dalot tās sektoros pa 300 personām katrā, ja kopējais apmeklētāju skaits pārsniedz 500. Vienlaikus pasākuma organizatoram jānosaka tāds maksimālais apmeklētāju skaits, lai nodrošinātu ne vairāk kā 60% aizpildījumu no pasākuma norisei paredzētās publiski pieejamās telpas platības.

Kultūras pasākumos ievērojamie drošības pasākumi:

Vairāk par epidemioloģiskās drošības pasākumiem ārkārtējās situācijas laikā lasi Kultūras ministrijas mājaslapā.

Avots: www.km.gov.lv

Pastāsti citiem:
Next: No 11. oktobra amatiermākslu kolektīviem mēģinājumos jāievēro jauni noteikumi