Oktobrī Izstāžu zālē skatāma izstāde “Mūsu plenērs”. 5. oktobrī interesenti aicināti uz atklāšanu

5. oktobrī plkst. 13:00 Bauskas Kultūras centra Izstāžu zālē notiks gleznu izstādes “Mūsu plenērs” atklāšana un tikšanās ar tajā eksponēto darbu autoriem. Izstāde “Mūsu plenērs” interesentiem būs skatāma līdz mēneša beigām – 31. oktobrim.

Ramonai Ķiesnerei un Ingunai Grants šis ir jubilejas gads, jo pirms 30 gadiem, pabeigušas Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pedagoģijas nodaļu,  viņas devās katra savās radošajās gaitās. Tomēr desmit gadus vēlāk mākslinieces atkārtoti satikās kopīgā plenērā Pāvilostā, lai šo došanos dabā ar krāsām un audekliem pārvērstu par tradīciju.

Saprotot, cik Latvija ir bezgala skaista, mākslinieces katru gadu vismaz nedēļu dodas kopā gleznot, iedvesmoties, baudīt un radīt. Tā, ceļojot pa Latviju, viņas apstājās Bauskā, kur Ingunas tēva māja kļuva par Plenēra māju ar savu karogu un devīzi “BAU – DĪ – ŠA – NA”, kas izrunājama lēni un pa zilbēm, lai saprastu, cik tas var būt skaisti – vērot dabu, vēsturiskas vietas, laikapstākļu maiņas, gūt iespaidus un censties tos realizēt gleznās, lai nodotu citiem.

Ar laiku Ingunai un Ramonai pievienojās arī citi mākslinieki un radoši cilvēki – Ingunas māsa Vineta, LMA kursabiedri, jaunie talanti un interesenti. Tagad sarunas, skaisti klāti galdi ar visām vasaras veltēm, peldes upē un Ingunas mammas Leontīnes dzejas lasījumi ir kļuvuši par neatņemamu plenēra sastāvdaļu.

“Bauskas ieliņas, ziedošās pļavas, Mūsas un Mēmeles daudzveidīgie krasti, tiltiņi un vēsturiskās ēkas atainojas plenēra dalībnieku darbos. Katrs, kas šeit ieradies, smeļas iedvesmu un pozitīvas emocijas ilgam laikam,” atklāj izstādes autores.

Ieeja izstādē ir bez maksas. Izstāde skatāma Bauskas Kultūras centra klientu apkalpošanas centra darba laikā – darba dienās no plkst. 09:00 līdz plkst. 18:00, sestdienās no plkst. 10:00 līdz plkst. 14:00. Tāpat gleznas var apskatīt pirms un pēc pasākumiem.

Izstādi organizē: Inguna Grants

Ziņa publicēta 2024. gada 30. septembrī

Pastāsti citiem:
  • Komentāri (0)

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Nepieciešamie lauki ir iezīmēti ar *

komentārs *

  • vārds *

  • e-pasts *

*