Jauktā kora “Mežotne” dzimšanas dienas koncerts “Aizgājušie gadi neaiziet”

2. martā plkst. 18:00 Bauskas Kultūras centrā notiks jauktā kora “Mežotne” (diriģente Mārīte Jonkus) dzimšanas dienas koncerts “Aizgājušie gadi neaiziet” (Ojārs Vācietis). Koncerta pirmajā daļā izskanēs latviešu komponistu a capella kora dziesmas, bet otrajā daļā korim pievienosies muzikālā apvienība “Labi cilvēki” (vadītājs Paulis Straume).

“Ojāra Vācieša trāpīgajā dzejrindā mīt doma, kas mūsu koncertam ir ļoti būtiska. Aizgājušais laiks kora dzīvē tā vienkārši nepazūd. Kamēr to atceramies, pieminam un ceļam godā, tas ir tepat līdzās. Tās ir dzīvās atmiņas par notikumiem un par cilvēkiem, kuri aizsākuši, radījuši, kuri ilgstoši saudzējuši un kopuši vai kādu neilgu laiku bijuši klāt un muzicējuši korim svarīgos brīžos. Tagad mēs, saistīti ar šo aizgājušo laiku, turpinām radīt,” stāsta jauktā kora “Mežotne” diriģente Mārīte Jonkus.

Viņa atklāj, ka tālab arī koncerta repertuārs veidots neierasti: “Koncerta pirmā daļa virknēta no latviešu komponistu a cappella kora dziesmām, kuras esam dziedājuši sevišķi atbildīgos, skaistos brīžos un kurām sirdssajūtas pietuvinājušās ciešāk vēl no pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem līdz šodienai. Lielākajam, jaunākajam kora dziedātāju pulkam daudz dziesmu jāapgūst no jauna, senākajiem jāatkārto piemirstais. Tāpēc reizēm smagāk, bet biežāk, skaisti izbaudot, ejam šo sajūtu, ieceru un iespēju salāgošanas ceļu.”

Koncerta otrajā daļā korim pievienosies muzikālā apvienība “Labi cilvēki”, ar kuru jauktais koris “Mežotne” pirmo reizi dziesmā vienojās Latvijas simtgadei veltītā koncertā Bauskas Rātslaukumā. “Esam gandarīti par atkaltikšanos mūzikā ar lieliskajiem mūziķiem no muzikālās apvienības “Labi cilvēki”, ar kuriem, kopā muzicējot, aizvadīsim koncerta otro daļu. Tajā lielākoties skanēs latviešu un pasaules populārās mūzikas skaņdarbi. Kaut arī koncerta abas daļas nebūs nogurdinoši garas, starp tām esam iecerējuši starpbrīdi, kura laikā visiem koncerta apmeklētājiem tiecamies sagādāt nelielu pārsteigumu.”

Ieeja koncertā bez maksas.

Pasākuma apmeklētāji var tikt fotografēti un/vai filmēti. Fotogrāfijas un audiovizuālais saturs var tikt atspoguļots presē, sociālajos tīklos un citos Bauskas Kultūras centra publicitātes materiālos nākotnē.

Related upcoming events

  • 2024-05-11 18:00 - 2024-05-11 20:00
    11. maijā plkst. 18:00 Bauskas Kultūras centrā notiks vidējās paaudzes deju kolektīva “Biguļi” un kolektīva draugu koncerts “Tie bij’ lieli dancotāji”.

    Ieeja bez maksas.

    Koncerta apmeklētāji var tikt fotografēti un/vai filmēti. Fotogrāfijas un audiovizuālais saturs var tikt atspoguļots presē, sociālajos tīklos un citos Bauskas Kultūras centra publicitātes materiālos nākotnē.

  • 2024-05-28 19:00 - 2024-05-28 20:00
    28. maijā plkst. 19:00, atzīmējot Viļa dienu un ieskandinot Bauskas novada svētkus “Zem zelta ozola zariem”, Saules dārzā pie Viļa Plūdoņa pieminekļa izskanēs Latvijas Nacionālā teātra aktiera Raimonda Celma un komponista Matīsa Žilinska koncertprogramma “Tālie krasti”. Tā radīta, iedvesmojoties no Viļa Plūdoņa romantiski tēlainās dzejas, un veltīta dzejnieka 150. dzimšanas dienai.

    2024. gads Bauskas novadā tiek aizvadīts mūsu izcilā novadnieka, dzejnieka Viļa Plūdoņa zīmē. Dzejnieka jubilejas gads tiek atzīmēts ar plašu kultūras un izglītības programmu. Viļa dienas koncertā Saules dārzā satiksies divi šarmanti un harizmātiski mākslinieki, kuri jutekliskā gaisotnē izdzīvos stāstus par mīlestību, dabu, draudzību, bohēmisko pirmskara Latvijas radošo personību dzīves kāri un baudu. Balss, dzeja, dziesma, klavierspēle, tēlaina improvizācija ļaus uz brīdi nonākt kādā 1934. gada Vecrīgas dūmakām apvītā kafejnīcā pēc pusnakts.

    Matīss Žilinskis ir mūziķis jau ceturtajā paaudzē – talantīgs pianists, komponists, aranžētājs, šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, un viņa talantu atzinīgi novērtējis pat maestro Raimonds Pauls. Šī ir viņa debija tik liela mēroga koncertprogrammas īstenošanā gan kā pianistam, gan kā komponistam. Matīsa radīto mūziku un Viļa Plūdoņa dzeju uz skatuves izdzīvos Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms. Raimonds ir piedalījies tādās filmās kā “Dvēseļu putenis”, “Ar putām uz lūpām”, “Jumprava. Lielais notikums” un citās, kā arī dažādos mūziklos (“Kaupēn, mans mīļais” un citos), un šobrīd aktīvi darbojas Nacionālajā teātrī kā štata aktieris.

    Koncerta apmeklējums ir bez maksas.

    Pasākuma apmeklētāji var tikt fotografēti un/vai filmēti. Fotogrāfijas un audiovizuālais saturs var tikt atspoguļots presē, sociālajos tīklos un citos Bauskas Kultūras centra publicitātes materiālos nākotnē.