Koru koncerts Latvijai un Ukrainai “Saule, atslēdz mums acis!”

2022-05-22 15:00 - 17:00
22. maijā plkst. 15:00 Bauskas Kultūras centrā skanēs Latvijai un Ukrainai veltīts koru koncerts “Saule, atslēdz mums acis!”. Koncertā piedalīsies koris “Balti” no Jelgavas (diriģente Maija Branka), koris “Vaivari” no Jūrmalas (diriģente Ināra Freimane) un Bauskas Kultūras centra jauktais koris “Mežotne” (diriģente Mārīte Jonkus).

Koncerta nosaukumam izvēlēta Ineses Zanderes dzejoļa “Koki” dzejas rinda, ko liegi, apgaroti, bijīgi un krāšņi mūzikā ietērpis Jēkabs Jančevskis, un tas būs arī viens no skaņdarbiem, kas tiks izpildīts koncertā. Skaņdarba smalko harmoniju krāsojumu iedzīvinās koncertmeistare Evija Bonāte. “Tas ir kā lūgums visvarenai gaismas un siltuma devējai Saulei palīdzēt kļūt mums redzīgiem, atvērtiem, jūtīgiem, kļūstot viens otram par patvērumu un ne uz mirkli neaizmirst par līdzcilvēkiem nelaimē. Lūdzam to spēku, kas līdzīgi kā kokus “dzen mūs salapot, pārziemot un atkal lapot”,” stāsta jauktā kora “Mežotne” diriģente Mārīte Jonkus.

Vairāk par koncertu lasi: ŠEIT

Ieeja bez maksas.

Related upcoming events

  • 2024-05-11 18:00 - 2024-05-11 20:00
    11. maijā plkst. 18:00 Bauskas Kultūras centrā notiks vidējās paaudzes deju kolektīva “Biguļi” un kolektīva draugu koncerts “Tie bij’ lieli dancotāji”.

    Ieeja bez maksas.

    Koncerta apmeklētāji var tikt fotografēti un/vai filmēti. Fotogrāfijas un audiovizuālais saturs var tikt atspoguļots presē, sociālajos tīklos un citos Bauskas Kultūras centra publicitātes materiālos nākotnē.